Despre noi

Suntem Pro Urbe, in favoarea orasului si a oamenilor care il formeaza.
Scopul nostru imbunatatirea vietii culturale, sociale, artistice si a situatiei ecologice in orasul Bucuresti.

Misiunea noastra este transformarea Bucurestiului intr-un oras european din toate punctele de vedere.
Viziunea noastra este constientizarea si asumarea realitatilor pozitive si negative ale orasului. Constientizarea inseamna acceptarea critica a realitatilor inconjuratoare. Asumarea inseamna conservarea realitatilor pozitive si eliminarea prin actiuni perseverente a celor negative.

Asociatia isi desfasoara activitatea centrandu-se in jurul urmatoarelor valori:

Profesionismul ca totalitate a competentelor si aptitudinilor membrilor Asociatiei Bucuresti care ii ajuta pe acestia sa foloseasca cele mai bune strategii si tactici pentru atingerea obiectivelor si in final a scopului.
Independenta ca libertate de gandire, alegere si actiune pe care membri Asociatiei le exercita in fiecare imprejurare si la fiecare actiune.
Civilitatea ca suma a principiilor de actiune sociala pe care membri Asociatiei le exerseaza in raport societatea.
Asociativitatea ca rezultat al eforturilor de a integra si de a se integra. Cu alte cuvinte, asociativitatea reprezinta capacitatea Asociatiei de a colabora cu alte entitati in functie de interese si imprejurari.
Activismul ca dimensiune sociala a membrilor si ca dovada a dorintei de implicare in actiuni ce au ca scop imbunatatirea vietii cetatii.
Individualismul ca valoare intrinseca a omului prin care urmeaza ca acesta sa se exprime liber de orice constrangere si prin care sa-si dea masura calitatilor lui.
Universalism ca modalitate de concepre a actiunilor si ca viziune asupra lucrurilor.
Valoarea universala nu este altceva decat dorinta Asociatiei de cuprinde intreg sistemul in planul de actiune.
Conservationism, valoare de baza a Asociatiei prin care se urmareste pastrarea echilibrului intre om, civilizatie si natura.