Transport Civilizat

Istoria transportului public in Bucuresti incepe in anul 1871, cind ia fiinta prima “Societate Romana de Tramvaiuri” si in oras apar pentru prima data tramvaie trase de cai. In prezent, Regia Autonoma de Transport Bucuresti si Metrorex se ocupa de transportul zilnic a milioane de oameni pe cele 22 de linii de tramvai (dintre care o linie de metrou usor), 122 de linii de autobuz (dintre care una expres), 19 linii de troleibuz si 4 magistrale de metrou.

Directiile de imbunatatire a serviciilor de transport sint numeroase, intrecute poate doar de promisiunile autoritatilor de a le rezolva. Una dintre problemele principale este lipsa transportului de noapte, situatie de-a dreptul jenanta din perspectiva unei capitale europene.

Este de remarcat faptul ca RATB a realizat un sondaj in urma caruia mai mult de 99% din respondenti s-au declarat in favoarea proiectului traseelor de noapte, insa atit sondajul cit si eventualul proiect au disparut fara urma(ri). Nici pina in ziua de astazi nu avem o propunere de proiect din partea primariei, desi ne putem astepta la o promisiune electorala gen “la anul in mai”.

Asociatia Bucuresti isi propune sa contribuie la implementarea transportului de noapte in oras, fie lucrind impreuna cu primaria la proiect, fie (daca interesele edililor se dovedesc mai puternice decit vocile cetatenilor) luptind pe cai legale pentru ceea ce ni se cuvine: un transport civilizat, la nivel european.

Te asteptam cu un mail pe adresa implicate arond asociatiabucuresti punct ro
 
made by bizsign