GOGOASA INFURIATA

Gogoasa = s.f, 1. produs de patiserie facut din aluat dospit si prajit in grasime, peste care se presara zahar. * Fig. (mai ales la pl.) minciuna (evidenta). 2. excrescenta sferica (de marimea unei alune) care se formeaza pe ramurile unor specii de stejar. 3. invelis protector format din fire (matasoase), in interiorul caruia are loc transformarea larvelor unor insecte in nimfe.

Sursa DEX

Cand eram mica aveam o replica bine studiata si invartita ca sa-i semnalez mamei poate una din cele mai aprige si comune dorinte ale copilariei - "mi-a manca ceva dulce". si cum dulcele asta nu prea se cumpara de la magazine chiar de fiecare data, stiam ca mama imi va inmana un borcan de iaurt, de ala vechi, sau un pahar si ma va pune sa tai in aluatul frumos intins cercuri, cercuri - si ne facea gogosi.

Cum a ajuns gogoasa asa un desert pretuit la romani, putini o fi stiind, cert e ca s-a creat si un "brand" pornind de la ea, ca sa nu mai amintim de variatele combinatii electorale care o pun intr-o lumina proasta. Azi a ajuns sa fie francizata si a vazut litoralul , basca cele mai importante orase din tara, sub un nume atat de familiar bucurestenilor - Gogoasa infuriata. Micul produs bosumfat - asa cum arata logo-ul noii firme - e de gasit prin Bucuresti, Cluj, Costinesti, Craiova.

Din pacate, se pare ca firma moderna nu a imprumutat decat titulatura arhicunoscuta din trecut, caci cum bine vedem gogoseriile de la care ne aprovizionam toti s-au adaptat vremurilor - gogoasa la geam, fara urma de cochetarie ori relaxare. Rapid in drum spre serviciu, scoala.

Chiar si asa se pare ca au cucerit turistii care le lauda si care se intorc spre produsul neaos - http://www.chew.hu/fried_friday_ii_going_mad_for.html Iar la o simpla cautare pe net se poate observa ca daca de vechea emblema a bcurestenului iesit la promenada nu prea mai stie ori aminteste nimeni, expresia a prins radacini in prelungita- ne tranzitie. Le mancam la fel de mult pe cat le inghitim de-ntregul in foma lor electoralo-administrativa.

 
made by bizsign