Proiectul de revigorare a zonei Grivita-Berzei – etapa I

Mai putin cunoscuta decat Centrul Istoric, zona Grivita-Berzei are o importanta istorica exceptionala prin numeroasele cladiri de patrimoniu.
Calea Grivitei, intre intersectia cu strada Berzei si intersectia cu Bulevardul Dacia, are case-monument una langa alta... Totusi, niciuna (!) nu este semnalizata corespunzator.
Strada Berzei, intre Piata Matache si Piata Buzesti are nenumarate cladiri care sunt marturie ale initiativei si bunastarii locuitorilor de acum 100 de ani.
Chiar la intersectia Caii Grivitei cu strada Berzei, se afla fostul Cinematograf Feroviar, din care a ramas doar fatada. Construit in jurul anului 1880, inca mai poarta insemnele arhitecturii ce a adus Bucurestiului renumele de „Micul Paris”.

Intr-o prima etapa, vom intra in contact cu locuitorii acestei loc aflat in declin, vom afla mai multe despre istoria lui, vom face o campanie de informare a presei si vom incepe marcarea corespunzatoare a celor mai importante cladiri.

In etapele urmatoare, vom initia evenimente culturale si comerciale pentru revigorarea artistica si economica a zonei.

Daca esti interesat de partile istorice ale orasului nostru sau vrei sa participi direct la renasterea unei zone exceptionale prin proiectul Asociatiei Bucuresti, te asteptam cu un mail la adresa implicate arond asociatiabucuresti punct ro

 
made by bizsign